MAATWERK

Van den Nest Hout - Bouw & Interieur beschikt over een professionele schrijnwerkerij voor alle houtbewerkingen. Hierbij een overzicht.

Een computergestuurd digitaal CNC center wordt ingezet voor de meest uiteenlopende freesopdrachten. Deuren inkasten gebeurt volautomatisch, panelen worden uitgefreesd volgens uw wensen en u kan ons zelfs een DXS bestand aanleveren om uw favoriete CAD tekening te laten uitfrezen in het door u gekozen houten plaatmateriaal. Vlakke meubelplaten worden hier voorzien van scharniergaten, rijboringen en kastverbinders zodat we uw stuklijst voor het maken van een kast als bouwpakket kunnen afleveren. Montage gebeurt uitsluitend door en op verantwoordelijkheid van de klant zelf.


Met de digitaal gestuurde vlak- en vandikteschaaf wordt elk stuk ruw hout perfect geschaafd. De machine kan werkstukken aan tot 700mm breedte en kan van dikte schaven tot 260mm. Van dikte schaven betekent dat het ruwe werkstuk aan beide zijden geschaafd wordt tot de digitaal ingestelde einddikte bereikt is. De schaafgeleider kan onder 45° ingesteld worden en de schaafmessen zijn tot op 0.1mm precisie instelbaar tot maximum 8mm spaanafname per schaafbeurt.

 


Met de opdeelzaag worden de grootste produkties zaagwerk tot in de perfectie uitgevoerd. Deze machine is uitgerust met 2 diamantzaagbladen, nl. één voorritser en één hoofdzaag die achter elkaar lopen. De plaat wordt onder een hydraulische drukbalk vastgeperst en vervolgens zagen de voorritser en de hoofdzaag achter elkaar door het plaatmateriaal - de voorritser een fractie van 0.4mm breder dan de hoofdzaag - waardoor de zaagsnede perfect recht is zonder afbrokkeling. Op de opdeelzaag kunnen platen tot 4100mm verzaagd worden. Dankzij de geïntegreerde optimalisatiesoftware berekent de machine zelf de voordeligste manier om meerdere stukken uit een plaat te verzagen, zodat u als klant steeds een minimaal verlies heeft vanuit de basisplaat.